Anders’ svære valg landede ham drømmejobbet

Tidligere kandidat hos Job Vision Anders Juhl fik kyndig rådgivning af Job Visions konsulenter, da han stod i sit livs dilemma. Heldigvis valgte han rigtigt, og i dag sidder han i drømmejobbet. 

Nedtrykt forlader Anders Juhl jobsamtalen. Han var godt nok blevet tilbudt jobbet, men brød sig ikke om det. Alligevel havde han takket ja, da han ikke ville gå ledig længere. Pludselig ringer mobiltelefonen. Det var Humac i den anden ende. De ville gerne se Anders til jobsamtale. Smilet på hans læber vender tilbage. Den 22-årige unge mand fra Roskilde skal til jobsamtale om at få det job, som han altid har drømt om. Seks dage efter underskriver han kontrakten med Apple-forhandleren. Drømmejobbet er hans, men ikke uden at han havde været hele følelsesregistret igennem. 

”Jeg brød mig ikke om at været det sted, hvor jeg siden starten af juni var i praktik. Det havde ikke noget med medarbejderne at gøre, men arbejdet var ikke mig. Jeg var ikke glad, når jeg gik på arbejde. Da praktikstedet så tilbød mig fast job, var jeg meget i tvivl. Skulle jeg takke ja eller nej”, fortæller Anders Juhl.

Efter endt uddannelse i starten af 2012 havde han skiftevis været i praktik og gået ledig. Løbende havde han været tilknyttet Job Visions afdeling i Roskilde, som hele vejen igennem hans ledighedsforløb havde hjulpet ham med vejledning og råd. Specielt da han blev tilbud jobbet hos praktikvirksomheden, brugte han Job Visions konsulenter meget.

”Jeg stod i et dilemma. Skulle jeg blive hos praktikstedet med udsigt til fastansættelse, eller skulle jeg vente på et andet job, som jeg hellere ville have. I den proces hjalp Job Visions konsulenter mig meget med at sætte tingene i perspektiv. Hvilke fordele var der ved det ene valg, og hvilke ved det andet”, siger Anders Juhl. 

Hans valg blev besværliggjort af, at hans fagforening stod til at kontakte ham med påbud om aktivering, som han ikke havde meget lyst til at deltage i. Samtidig vidste han, at det ville være svært at få job i det nuværende jobklima. Og slutteligt var der hele spørgsmålet om løn. Alle sammen faktorer, der i sidste ende fik Anders til at takke ja til jobtilbuddet fra hans praktiksted. Det endte heldigvis for Anders med, at Humac tilbød ham drømmejobbet, som han fik. Et valg, som den 22-årige mediegrafiker ikke har fortrudt siden.

”Jeg kan mærke, at jeg tog det rette valg. Nu har jeg kun været hos Humac noget tid, og de er allerede glade for mig, og jeg er glad for at være ansat hos dem”, slutter Anders Juhl. 

Anders’ tips til andre jobsøgende

Kom ud af huset og søg job. Det er bedre at være ude, på jobcentret eller hos privat aktør, når du skal skrive og sende ansøgninger. På den måde bliver du ikke lukket inde i dit eget hjem.

  • Stil spørgsmål til konsulenterne hos jobcentret eller privat aktør og husk, at der findes ikke dumme spørgsmål, så bare spørg løs.
  • Vær ærlig overfor dig selv og for din/dine jobkonsulenter omkring dine jobønsker. Jo mere ærlig du er, jo bedre kan de hjælpe dig med at finde det job, som du går og leder efter.

Kontakt os

Vil du gerne vide mere eller har du spørgsmål, så kontakt os på

Telefon 70 10 33 35
eller jobvision@jobvision.dk

Del på LinkedIn

Copyright 2014 - JobVision.dk •