Karriererådgivning viste vejen

Karriererådgivning hos Job Vision hjalp Anne Sofie i job


Gennemlæsning af CV og ansøgninger samt hjælp til forberedelse af jobsamtaler var noget af den hjælp, som 30-årige Anne Sofie Hansen fik, da hun var tilknyttet Job Vision. En hjælp, der til slut hjalp hende i job.


Den 16. juni 2012 blev Anne Sofie færdig med sin uddannelse fra CBS. Hun kunne skrive cand.merc.int på CV’et. I august måned bliver hun tilknyttet Job Vision, og det var ikke uden en smule skepsis, at hun først trådte ind af døren i Titangade 13B. En skepsis, der dog hurtigt blev gjort til skamme.


”Jeg var meget tilfreds med den hjælp, som jeg fik af jobkonsulenten. Jeg fik feedback på mine ansøgninger og mit CV, og jeg blev forberedt på, hvad jeg kunne forvente at blive spurgt om, inden jeg gik til jobsamtale, samt hvilke spørgsmål jeg selv skulle stille til samtalen”, siger Anne Sofie Hansen, der til daglig bor i København.


Der skulle ikke gå lang tid, før Anne Sofies jobjagt bar frugt. Hun blev kaldt til samtale hos DTU, men så skete der noget uventet.


”Jeg blev tilbud et barselsvikariat hos DTU, som jeg takkede ja til, men før jeg skrev under på det, blev jeg kontaktet af Dansk Flygtningehjælp. De tilbød mig en tre til seks måneders juniorstilling ved deres mikrofinansprogram i Elfenbenskysten. Den stilling takkede jeg ja til, fordi det er mit drømmejob”, fortæller den 30-årige akademiker, hvis ønske om at komme til at arbejde i Afrika nu er på vej til at blive realiseret.


En af grundene til, at Dansk Flygtningehjælp kontaktede hende var, at de var interesseret i at høre mere om hendes speciale. Derfor er et af Anne Sofies råd til andre jobsøgende akademikere, at de skal gøre opmærksom på deres speciale hos relevante virksomheder. Det kan bære frugt. Hun har også andre gode råd til jobsøgende. Her kommer tre af slagsen:


• Husk at bruge dit netværk. Jeg har kontaktet alle dem, som jeg har været i berøring med, om de havde en jobmulighed til mig.


• Du skal søge efter jobs, som du brænder for. Det kan nemlig være svært at skrive til virksomheder, at du gerne vil arbejde for dem, hvis det ikke er en stilling, som du brænder for at besætte.


• Når du skriver din ansøgning, kan det være en god idé at dele den op i fem små afsnit med hver fem underoverskrifter. Dermed gør du ansøgningen let læselig for virksomheden.

Kontakt os

Vil du gerne vide mere eller har du spørgsmål, så kontakt os på

Telefon 70 10 33 35
eller jobvision@jobvision.dk

Del på LinkedIn

Copyright 2014 - JobVision.dk •