Fyret og hvad så?

Hvis du er blevet fyret fra jobbet, er du ikke den eneste. Mange mennesker bliver fyret. Der kan jo være mange grunde. Mange mennesker bliver fyret fra deres job, selvom de er dygtige. Der skal måske omstruktureres i virksomheden.

Hvis du er fyret fra dit job, så kontakt et vikarbureau, rekrutteringsfirma, karrierecenter m.m. Du kan også kontakte en jobkonsulent, karrierecoach, HR konsulent eller HR medarbejder. De har et stort netværk og større chance for at få dig tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt. For de fleste mennesker ønsker at finde job hurtigt – alt afhængig af, hvordan de reagerer på fyringen. Måske har din tidligere arbejdsgiver givet dig et outplacementforløb med en karrierecoach m.m., så du bedre kan få hurtigt job, fordi du får rådgivning igennem hele forløbet.

  

Forskellige reaktioner

Der er forskellige reaktioner på en opsigelse, som er et stort chok for mange mennesker- f. eks.: Du ved ikke, om du kan klare din nye situation, som du ikke selv har valgt. Det er en stor omvæltning i dit liv. Du tænker sikkert, hvordan siger jeg det, når jeg kommer hjem. Du ved ikke, om din økonomi kan hænge sammen nu. Du er måske flov over, at du er fyret. Du ønsker sikkert at finde job hurtigt et andet sted.

Du føler, at det er unfair, at du er fyret. Du frygter, at du ikke finder et nyt job. Du skal have tid til at tænke og komme igennem flere faser – fx stress eller depression, bearbejdning og accept, snakke med din familie om fyringen. Du skal give dig selv ro i den første tid efter fyringen, så du bliver klar til et nyt job. Ikke alle ønsker at finde job hurtigt.

 

Skræddersyet forløb

Hos Job Vision er vi vant til at støtte mennesker, som er blevet fyret. Det har vi stor forståelse for hos Job Vision. Job Vision hjælper den enkelte kandidat med et individuelt og skræddersyet forløb. Job Vision har mange forslag til at starte din nye karriere, og det kan også være et vikarjob. Det afhænger alt sammen af det individuelle outplacementforløb m.m.