Genplacering

/Genplacering
Genplacering 2017-10-31T13:07:29+00:00

Genplacering

Hvis du har været nødt til at fyre en eller flere af dine medarbejdere, er det aldrig behageligt. Mange mennesker bliver chokeret og har forskellige reaktioner på en fyring. Nogle mennesker bliver vrede, og andre mennesker bliver måske meget kede af det m.m.

Det er ubehageligt for alle parter, men du kan gøre det lettere ved at hjælpe dine medarbejdere videre. Det er en ærgerlig og vanskelig situation, når du skal sige farvel til dygtige medarbejdere. Der er selvfølgelig andre virksomheder, som har behov for nye kompetente medarbejdere med samme erfaring som dine tidligere medarbejdere. Når du vil hjælpe dine medarbejdere videre ved hjælp af genplacering, kan du hjælpe med at finde disse virksomheder.

Meningen med et genplaceringsforløb er at støtte dine tidligere medarbejdere i deres jobsøgning, så de får hurtigt job igen. Det er vigtigt at målrette dine tidligere medarbejderes jobsøgning. Dette er en winwin situation for alle parter, og det er en fair måde at sige farvel til dine tidligere medarbejdere.

 

Individuelle forløb

Et genplaceringsforløb består for eksempel af kompetenceafklaring, identificering af jobmålene, noget informationssøgning, implementering af netværk og forberedelse til jobsamtaler. Hos Job Vision lytter vi grundigt til den opsagte medarbejder og skræddersyr et individuelt forløb, som passer til den opsagte medarbejders ønsker og mål for fremtidig karriere og nyt job. Job Vision og vores karrierecoaches m.fl. tilbyder både individuelle genplaceringsforløb og nogle workshops med små grupper. Om workshops er relevante for dine fyrede medarbejdere er afhængig af flere ting. Det drejer sig blandt andet om antallet af fyrede medarbejdere, men det handler også om, hvad den enkelte fyrede medarbejder ønsker i sin nye karriere og den enkeltes behov. Det er selvfølgelig heller ikke sikkert, at de fyrede medarbejdere har samme profil.

Du har måske opsagt en hel gruppe medarbejdere, så workshops er mest relevant for din virksomhed afhængig af de fyrede medarbejdere. Mange af de fyrede mennesker ønsker nyt job hurtigt, men det er selvfølgelig forskelligt. Job Vision er med hele vejen i forløbet.