Hvad er outplacement?

Efter din fyring fra dit job har du sikkert mødt ordet “outplacement” flere gange. Men hvad er outplacement? Kan du bruge det til noget? Faktisk er outplacement noget for alle mennesker, og ikke kun noget for bestemte faggrupper, brancher m.m. Det er både noget for arbejderen og direktøren, og er professionel rådgivning til fyrede medarbejdere.

Det er ubehageligt med opsigelse for både arbejdsgiveren og den opsagte medarbejder. Arbejdsgiveren har det meget dårligt med at bringe medarbejderen i den vanskelige situation, men outplacement kan gøre opsigelsen lettere for alle parter.

En arbejdsgiver vil gerne give deres opsagte medarbejdere chancen for at komme i hurtigt job igen fx med et Job Vision outplacementforløb, som arbejdsgiveren giver sin opsagte medarbejder på vejen mod en ny karriere.

 

Outplacementforløb giver bedre muligheder

Job Visions outplacement forløb kan give den opsagte medarbejder meget bedre muligheder for at komme i hurtigt job igen. Job Visions outplacement forløb er skræddersyet efter den opsagte medarbejders individuelle behov og ønsker og hjælper både arbejdsgiver og medarbejdere positivt videre.

Et forløb indeholder personlig rådgivning, personlighedstest, nogle gange workshops og gruppeforløb, som giver den opsagte medarbejder værktøjer til at arbejde målrettet mod den fremtidige karriere. Outplacement giver medarbejderen støtte til at komme godt videre i hurtigt job og afdækker, hvad medarbejderen kan og vil samt hvordan, men også overblik over opnåede resultater.

Hos Job Vision ser vi på de fremtidige muligheder for karriere, hvor den opsagte medarbejder definerer sine personlige værdier og motivationen samt ser bredt på sine kompetencer for at skabe nye jobmuligheder. Her kortlægges medarbejderens netværk.

LinkedIn profilen er meget vigtig i denne forbindelse, da mange opsagte medarbejdere får nyt job på LinkedIn. Herefter skal der skrives målrettede ansøgninger samt CV’er.  I et Job Vision outplacementforløb gennemgår man hele processen med afklaring m.m., før den opsagte medarbejder er parat til at søge nye job.