Hurtigt job, nyt job og job i opsigelsesperioden

Hvordan kommer du hurtigt i job og får nyt job, og må du arbejde i opsigelsesperioden? Du har sikkert mange spørgsmål. Alt virker uoverskueligt og vanskeligt, men du behøver ikke at stå alene. Job Vision har lang erfaring i at hjælpe fyrede mennesker til nyt job og ny karriere. En fyring kan give nye karriere muligheder, for du tænker over, hvad du drømmer om og stærke og svage sider m.m. Du overvejer måske også at kontakte et vikarbureau for at finde job hurtigt igen. Du vil måske starte nyt job i opsigelsesperioden, men ved ikke, hvad der er lovligt. Job Vision vejleder fyrede medarbejdere, så de får mindre at tænke over. Job Vision skriver her lidt om lovmæssige regler i Danmark og prøver at give dig et overblik.

Må du starte på et nyt job i opsigelsesperioden, afhænger af din ansættelseskontrakt. Du er måske blevet fritstillet ved din opsigelse. I opsigelsesperioden skal du som hovedregel fortsætte med at arbejde som sædvanligt, hvis du altså ikke er blevet suspenderet eller fritstillet. Er du fritstillet, kan du starte på et nyt job i opsigelsesperioden – og i nogle tilfælde også under en suspension. Det er som udgangspunkt din arbejdsgivers ret at fyre dig, og opsigelsesvarslet afhænger af flere faktorer: hvad har I aftalt indbyrdes, er du ansat som funktionær og er du omfattet af en såkaldt overenskomst.

Når du bliver fyret af din arbejdsgiver, skal din arbejdsgivers opsigelse af dig være saglig. En saglig opsigelse er begrundet i dine forhold eller i virksomhedens forhold. Hvis det ikke er tilfældet, er du berettiget til godtgørelse for en usaglig opsigelse af dig. Hvis du fx er gravid, handicappet, ældre, tilhører en etnisk minoritet m.m., så har du en særlig beskyttelse mod opsigelse.

Kontakt Job Vision og vores professionelle karrierecoaches, og lad Job Vision hjælpe dig med vejledning og et skræddersyet forløb til nyt job.